Skip to main content

Helaas is niet iedereen gezegend met volle lippen. Nu zijn er zat manieren om volle lippen te krijgen. Bijvoorbeeld door fillers te nemen. Maar wil je liever volle lippen krijgen zonder fillers of injecties? Ik ga je helpen! Lees hier tips over hoe je volle lippen krijgt met enkel een paar producten die je vast al hebt liggen (of gemakkelijk in jouw Styletonebox kunt bestellen). Dus: Let’s plump up your lips!

Volle lippen zonder fillers en injecties

Zou ik je een geheimpje vertellen? Je hebt helemaal geen fillers of injecties nodig om volle lippen te krijgen. De mooiste natuurlijke volle lippen krijg je door een paar trucjes toe te passen met make-up. Natuurlijk zal het eindresultaat veel subtieler zijn en moet je het dagelijks toepassen, maar persoonlijk vind ik het wel mooier. Fillers en injecties kunnen heel mooi zijn hoor en als je dat graag wilt dan moet je dat zeker doen, maar soms kan het er erg onnatuurlijk uitzien. Dat is toch zonde, zeker als je zelf al heel wat kunt doen om je lippen wat voller te maken.

Wat kun je doen om volle lippen te krijgen zonder fillers en injecties? Nou, make-up gebruiken! Specifieker: een goede lipliner, lippenstift en een gloss. Het helpt daarnaast ook om je lippen van tijd tot tijd even te scrubben met een speciale lipscrub of pak een oude tandenborstel. Zo haal je alle velletjes etc. van je lippen waardoor ze al een stuk beter voor de dag komen.

Zo krijg je volle lippen, 3 technieken

Onderstaand vertel ik je in een aantal stappen een simpele techniek om je lippen voller te maken. Deze techniek wordt veel gebruikt door make-up artiesten wereldwijd! Voor de techniek heb je 3 producten nodig:

1. Lipliner:
zorg er eerst voor dat je een goede kleur lipliner kiest. Kun je niet alle kleuren zomaar gebruiken? Bij deze techniek niet. Wat belangrijk is, is dat je een kleur kiest die past bij de kleur van je gezicht, alleen ga je 2 tot wel 3 tinten donkerder. Het doel van de lipliner is dat je een natuurlijke schaduw onder en boven je lippen creëert waardoor ze voller lijken. De schaduw die je maakt moet dus qua kleur passen bij de andere schaduwen in of om je gezicht. Kies dus niet voor een hele rode of warme kleur.

2. Lippenstift:
In principe kun je hiervoor alle kleuren gebruiken, als je maar niet heel donker gaat. Wil je echt veel dimensie creëren dan kun je voor twee kleuren lippenstift kiezen, een lichtere kleur en een tintje donkerder.

3. Lipgloss:
Wil je volle lippen, dan is een goede lipgloss onmisbaar. Een lipgloss geeft je lippen meer glans en laat het licht erop weerkaatsen wat ze voller laat lijken.

TIP: in plaats van lipliner gebruiken om schaduwen te creëren kun je ook een donkere poeder of cream-product kiezen die je bijvoorbeeld ook gebruikt voor het contouren van je gezicht.

Stap 1: juiste lipliner

Kies de juiste lipliner met een neutrale bruin/beige kleur die 2 tot 3 tinten donkerder is dan je huidskleur. Zorg dat de punt goed geslepen is. Dit is niet alleen nodig om een mooi lijn te trekken, maar is ook hygiënisch!

Stap 2: Omlijn je lippen

Begin bij je onderlip. Kijk eens recht vooruit in een spiegel naar je lippen. Onder het midden van je lip zit vaak al een natuurlijke schaduw. Zie je die? Deze schaduw ga je intenser maken. Je begint met een lijntje op deze schaduw plek. Het lijntje zet je dus net onder de natuurlijke contouren van je lip, in het midden van je mond. Dit is de plek waar je lip het laagste is. Meestal is dit recht boven de cupidoboog.

Wanneer je hier de schaduw onder je lippen hebt aangebracht, volg je de natuurlijke lijn je van lip richting de mondhoek. Hier blijf je dus op de lijn en niet er iets onder. Trek de lijn niet helemaal door tot in je mondhoek, maar stop een paar millimeter er vanaf.

Ga naar je bovenlip. Ook hier creëer je een schaduw door in het midden van je lippen net boven de natuurlijke contouren een schaduwlijn te tekenen. Vervolgens ga je richting je mondhoeken waarbij je de natuurlijke lijn van je lip volgt. Stop weer een paar millimeter voor je mondhoek.

Stap 3: zet de contouren aan en vervaag

Nu zet je de contouren om je lippen nog iets meer aan door er nog een keer overheen te gaan met het potlood. Hierna pak je een dun fijn kwastje en vervaag je de lijntjes zodat je niet meer zo’n duidelijke lijn om je lippen hebt, maar dat het meer een schaduw wordt.

Stap 4: lippenstift

Tijd voor lippenstift! Het is mooi om een lippenstift te pakken die wat lichter is dan de kleur van je lipliner. Met deze kleur vul je jouw lippen in. Doe dit voorzichtig met kleine veegjes, het liefst met een kwastje zodat je meer controle hebt.

Wil je nog meer dimensie? Pak dan een tweede kleur lippenstift die iets donkerder is dan de andere kleur. Deze iets donkere kleur kun je aanbrengen aan de buitenkanten van je lippen. Zo lijkt het middelste gedeelte nog voller! Doe het wel heel subtiel en zorg dat het kleurverschil niet heel duidelijk is.

Stap 5: lipgloss

Laatste stap: lipgloss. Een lipgloss is bijna onmisbaar als je volle lippen wilt. Het geeft namelijk een mooie glans en licht alles heel stralend op. Je kunt gewoon een transparante gloss gebruiken, maar als je liever nog een extra kleurtje toe wilt volgen: by all means!

Volle lippen krijgen, een makkelijke techniek

Heb je weinig tijd en/of maar 1 lipliner en is die niet in de kleur die bovenstaand wordt geadviseerd? Geen probleem! Je kunt nog steeds prima volle lippen creëren. Pak gewoon de lipliner die je hebt en zet een lijntje om je lippen iets buiten de natuurlijke contouren (dus ook aan de zijkanten). Nou let op! In plaats van helemaal tot de hoeken van je lippen te gaan, stop je ongeveer 5 millimeter ervoor en buig je de lijn af naar binnen, dus richting je tanden. Je hebt nu 5 millimeter lip over die geen kleur heeft. Dit doe je boven ook. Vervolgens vul je het in met lippenstift of kleur je jouw lippen in met de lipliner.

Volle lippen

Volle lippen in 3 minuten

Heb jij de bovenstaande techniek onder de knie en weet je hoe je jouw lippen kunt omlijnen voor die volle lip? Dan kun je dit ook heel snel doen met een vloeibare lippenstift zonder lipliner! Je bent dan meteen klaar.

Big no no: je lippen stiften tot in je mondhoeken

Waarom is dat eigenlijk dat je niet tot in je mondhoeken de lippenstift moet aanbrengen? Nou omdat dat je lippen kleiner maakt en je mond een stuk breder. Als je jouw mond smaller maakt, dan lijken je lippen automatisch al voller. Grappig hè?! Je wilt dus meer volume verkrijgen op het horizontale vlak en niet op het verticale vlak.

Daarnaast kan je mond erg gaan hangen als je de lippenstift of lipliner helemaal doortrekt tot in je mondhoeken. Zeker als je mondhoeken al een beetje naar beneden wijzen van zichzelf!

Volle lippen met Styletone

Met de beautybox van Styletone verwennen wij jullie graag met verschillende soorten lipproducten. Zo hebben we regelmatig onder onze producten geweldige items voor je lippen. Op deze manier proberen we aan ieders wensen te voldoen en jullie te laten genieten van een breed assortiment producten om zo de mooiste looks te creëren.

Maar we willen jullie ook graag stimuleren om te experimenteren. Ben je nooit zo van de lippenstift, probeer het toch een keertje. Soms heeft het ook met gewenning te maken. Doe het een paar keer op en bekijk eens wat voor reacties je krijgt.

Hopelijk heb je dankzij mijn tips de smaak te pakken en kun je fijn experimenten met de producten uit onze make-up box. Wil je meer fijne en praktische make-up tips? Lees hier dan de tips voor de juiste mascara of wenkbrauwen epileren.

Heb jij jouw box al zelf samengesteld via onze website?