Skip to main content

STOPPPP!!! Voordat je aan de slag gaat met je pincet om je wenkbrauwen te epileren: lees even deze blog! Je kunt namelijk heel makkelijk je wenkbrauwen VERKEERD epileren en dat is echt zonde. Wenkbrauwen framen je gezicht en zorgen voor meer expressie. Een behoorlijk essentieel onderdeel dus en dat wil je natuurlijk niet verpesten. Wil je weten hoe je wenkbrauwen kunt epileren, hoe snel wenkbrauwen groeien en hoe je ze kunt tekenen? Lees dan verder!

Waarom we van wenkbrauwen houden

In de jaren 90 werden wenkbrauwen bruut weg geëpileerd tot hele dunne strookjes. Die tijd is gelukkig voorbij. Tegenwoordig zijn de eyebrows in en mogen ze gezien worden! Goed nieuws voor de dames die sowieso al een hekel hadden aan epileren! Eigenlijk mag je ze nu ook gewoon laten groeien, maar goed: dat gaat voor sommige misschien iets te ver. De meeste vrouwen kiezen ervoor om de boel een beetje bij te werken. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de natuurlijke vorm zoveel mogelijk behouden blijft. Jouw natuurlijke wenkbrauw is namelijk vaak al mooi uit zichzelf, en hoeft vaak alleen wat bijgewerkt te worden. Bij sommige is dat wat voller maken, anderen moeten het juist wat meer temmen en weer anderen moeten hun halve wenkbrauw erbij tekenen (misschien omdat je vroeger ook die 90’s look wilde? 😉) In dit artikel geven we je tips om je wenkbrauw mooi te epileren met als doel een natuurlijke look te creëren.

Eerste stap voor wenkbrauw epileren

Voordat je in de weer gaat met je pincet, bekijk eerst goed hoe je wenkbrauwen lopen. Zijn de wenkbrauwen niet gelijk? Dat klopt! Niemand heeft wenkbrauwen die exact dezelfde vorm hebben. Vaak zegt men daarom dat wenkbrauwen geen tweelingen zijn, maar zusjes (en bij sommige zelfs achternichtjes).

Als je gaat kijken naar je wenkbrauwen, dan zie je waarschijnlijk al snel waar de verschillen zitten. Plaats eens een kwastje horizontaal over je wenkbrauwen heen. Zie je hoe verschillend ze lopen? Het doel is nu dat ze een beetje meer op elkaar lijken, maar helemaal hetzelfde hoeft niet. Bepaal daarom eerst voor jezelf hoe je jouw wenkbrauwen wilt laten lopen. Je kunt met een oogpotloodje de contouren tekenen zodat je straks precies weet waar de je haartjes moet weghalen en waar ze je er juist moet bijtekenen.

Contouren van je wenkbrauw

Uiteindelijk behaal je zelf wat jij mooi vindt bij je gezicht, maar als je het wilt doen volgens de zogenoemde ‘regels’ dan kun je zo de contouren bepalen:

1. Beginpunt bepalen:
Hier heb je twee manieren voor. De eerste: plaats een kwast, potlood of liniaal, langs de zijkant van je neus verticaal naar boven. Daar zit het beginpunt van je wenkbrauw. Je kunt hier een verticaal streepje trekken. Maar heb je brede neusvleugels, dan kun je een vertekend beeld krijgen. Een andere manier om het beginpunt te bepalen: houd de kwast verticaal langs je binnenste ooghoek. De wenkbrauw moet daarboven zitten en mag zelfs nog iets meer naar het midden van je gezicht lopen.

2. Hoogste punt bepalen:
Nu gaan we kijken waar het hoogste punt van je wenkbrauw, ook wel ‘boog’ kan lopen. Dit kun je behalen door het kwastje weer langs de zijkant van je neus te leggen. Kijk neutraal vooruit. Vervolgens verschuif je het bovenste gedeelte van de kwast met je bestaande wenkbrauw mee tot het precies over je pupil ligt. Daar zou het hoogste punt mogen zijn. Maar het mag iets verder naar de buitenkant liggen. Je kunt ook je kwast verticaal voor je pupil houden en een paar millimeter naar buiten bewegen. Een boog in dat gebied is het mooiste. Ook hier kun je een streepje zetten (horizontaal).

3. Einde van je wenkbrauw:
Pak weer de kwast. Plaats het onderste gedeelte tegen je neusvleugel. Laat vervolgens de kwast langs de buitenste hoek van je oog lopen. Het punt waar de kwast eindigt is het einde van je wenkbrauw. Zet daar een verticaal streepje.

Tweede stap voor wenkbrauwen epileren

Heb je het beginpunt, de plek van de boog en je eindpunt bepaald? Dan zou je nog de contouren van je hele wenkbrauwen kunnen tekenen. Dit is echt super handig omdat zo precies weet welke haartjes weg moeten en welke niet. Teken je jouw wenkbrauwen altijd wat breder, houdt hier dan rekening mee als je de contouren tekent.

Als het goed is heb je nu een ‘frame’ gemaakt voor je wenkbrauw. Nu is het een kwestie van de haartjes die buiten je frame vallen weghalen. Onderstaand nog wat meer tips waaraan je kunt denken als je verder gaat met wenkbrauwen epileren.

Tips voor wenkbrauwen epileren

Nog een paar tips voor je wenkbrauwen epileren:

Ben je bang dat het pijn gaat doen, houd dan een aantal seconden een warm nat watje tegen de plekken waar je gaat epileren. Vaak doet het dan wat minder pijn. Trek de haartjes altijd met de groeirichting mee. Zo trek je de wortel er ook beter uit. Het is echt niet nodig om een vergrootspiegel te gebruiken, want dan zie je haartjes die met het blote oog onzichtbaar zijn en haal je snel te veel weg. Trek je huid niet strak want dan kunnen haartje sneller afbreken. Wissel af van kant. Zo blijf je het goed vergelijken en ook dat voorkomt dat je te veel weg haalt.

Begin aan de onderkant. Let erop niet te veel haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauw weghaalt. Zo kun je namelijk de natuurlijke vorm eruit halen. Veel experts zeggen zelfs dat je nooit de bovenkant moet epileren. Zie je toch een paar verdwaalde vriendjes, dan kun je die weghalen. Kam je wenkbrauwharen omhoog en knip de haartjes die over je ‘frame’ vallen eraf. Knip niet te kort want dan krijg je stekeltjes. Houd ze dus omhoog gekamd nog een paar millimeter langer dan het (zogenaamde) frame van je wenkbrauwen.

Klaar!

Hoe snel groeien wenkbrauwen eigenlijk?

Soms lijkt het wel alsof je elke dag je wenkbrauwen moet epileren, omdat de haartjes ontzettend snel groeien. In principe groeien alle haartjes op je lichaam ongeveer 0,3 millimeter per dag of een centimeter maand. De haren op je hoofd groeien 2 tot 5 jaar door. Je wenkbrauwhaartjes houden het na 30 dagen voor gezien en komen dan in de zogenoemde ‘rustfase’. Niet elk haartje zit op hetzelfde moment in dezelfde fase. Sommige zitten in de groeifase terwijl de buurman bijvoorbeeld al in de rustfase zit. Het is maar goed dat ze de fases afwisselen anders zouden je haren in één keer tegelijk uitvallen.

Ben je soms iets te enthousiast geweest met epileren en wil je jouw wenkbrauwen laten groeien? Dan zal je wel eventjes geduld moeten hebben. Het kan wel ruim 6 misschien 8 weken duren voordat ze weer een beetje op ‘volle capaciteit draaien’.

Hoe kun je wenkbrauwen tekenen?

Jouw wenkbrauwen bepalen voor een heel groot deel je expressie en uitstraling. Genoeg reden om ze lekker elke dag in het zonnetje te zetten en er aandacht aan te besteden. Zeker als je van jezelf hele lichte of dunne wenkbrauwen hebt. Hét middel voor de mooiste eyebrow look is: wenkbrauwen tekenen. Maar hoe kun je wenkbrauwen tekenen en waarmee? Dat is heel persoonlijk en ligt heel erg aan jouw wensen. Bekijk eens wat voorbeelden op Instagram of Youtube en je zal vast een look vinden die jij ook wilt.

Tools voor wenkbrauw tekenen
Wil je wat extra wenkbrauw erbij tekenen, dan kun je beste een potloodje pakken. Hiermee kun je hele dunne haartjes tekenen zodat het er natuurlijk uitziet. Met wenkbrauwpoeder kun je jouw wenkbrauwen heel mooi opvullen. Nog een voordeel van wenkbrauwpoeder: het is in verhouding goedkoop en je doet er heel lang mee. Heb je al mooie volle wenkbrauwen van jezelf dan kan een gekleurde gel al genoeg zijn. Dit houdt alle haartjes op hun plek en geeft toch net wat extra power.

Als je jouw wenkbrauwen wilt epileren of wilt tekenen zijn goede make-uptools wel zo handig. Bijvoorbeeld een pincet of een goed wenkbrauwpotlood. In de leukste beautybox van Nederland vind je met regelmaat de beste en mooiste producten om jouw wenkbrauw look helemaal af te maken. Daarnaast kun je jezelf ook nog eens lekker in de watten leggen met andere heerlijke verzorgingsproducten en make-up.