Skip to main content

Als er één ding is dat je hele uitstraling een boost geeft, dan is het wel blush. Vaak is dit hét product dat niet mag ontbreken in je make-uptas. Zonder dat mooie kleurtje op je wangen zie je er al snel flets, bleek en wat ongezond uit. Wil je dus lekker fris voor de dag komen, dan is blush jouw redding en wij geven tips hoe deze aan te brengen.

De wonderen

Als je het mij vraagt is blush aanbrengen iets wat iedereen iedere dag zou moeten doen. Het is belangrijker dan mascara, foundation en misschien zelfs bronzer (al helpt dat vaak ook heel erg om er lekker gezond uit te zien). Heel vroeger, toen make-up nog niet bestond knepen de vrouwen eens een paar keer goed in de wangen om ze eventjes een gezond rood kleurtje te geven. Nu hoeven we gelukkig onze wangen niet een paar keer per dag te martelen. We brengen er een mooie blush op en we zien er lekker gezond en fris uit.

Wat wel heel belangrijk is, is dat je het goed aanbrengt. Breng je het op de verkeerde plek aan, kies je verkeerde kleur of breng je te veel aan dan ziet het er eigenlijk al niet meer uit. Hoe je het goed kunt aanbrengen? Ik geef je tips!

Tips voor het aanbrengen

Onderstaand een paar essentiële algemene tips voor het aanbrengen die je gaan helpen die mooie natuurlijke gezonde glow te realiseren.

1.     Kies de juiste kleur! Je zou het misschien niet verwachten, maar ook bij blush is het belangrijk dat je een kleur kiest die past bij je huid. Kies daarom een kleur die past bij je ondertoon (koel, warm of neutraal) en bij je huid tint (fair, licht, medium, donker etc). Bijvoorbeeld: Heb je een beetje een koele ondertoon (wat roze/rode huid) kies dan ook voor een blush met een koele ondertoon zoals een frisse roze tint. Bij mensen met een warme ondertoon staan kleuren zoals peach of die iets meer richting bruin gaan mooier. Hetzelfde geldt voor de mensen met een warme ondertoon (je huid is een beetje geel/olijf).

2.     Kies de juiste kwast: breng blush niet aan met een grote (poeder)kwast. Met een grote kwast kun je niet precies werken en pak je al snel je halve wang mee. Pak liever een kleiner kwastje of een speciale blush kwast. Welke het beste is, ligt een beetje aan je persoonlijke voorkeur.

3.     Dep je kwast in de blush. Ga er dus niet overheen wrijven, want dan pak je veel te veel blush in een keer. Je kunt beter te weinig aanbrengen en ‘opbouwen’ (meerdere laagjes) dan in één keer heel veel.

bananenpoeder

4.     Tik je kwast af voordat je de blush gaat aanbrengen. Ook dit helpt om niet meteen te veel blush op te doen. LET OP: ga niet blazen op je kwast. Dit doen heel veel vrouwen, maar als je erover nadenkt is het totaal niet hygiënisch. Alle bacteriën uit je mond komen zo op de kwast terecht. Aftikken is dus beter. Ik tik het altijd af op mijn hand zodat ik kan zien hoe de kleur is en hoeveel pigment de blush afgeeft.

5.     Houd je kwast lichtjes vast en beweeg het ook lichtjes over je huid. Dus niet hard drukken. Op deze manier houd je veel meer controle. Ga nu een beetje blush aanbrengen en stop tussendoor eventjes om te kijken hoe het op je huid zit. Nogmaals: het is beter de kleur op te bouwen dan meteen te veel aan te brengen.

TIP: maak jezelf altijd op met natuurlijk licht en niet met kunstlicht!

Waar kun je de blush aanbrengen?

De grote vraag is nu natuurlijk: waar kun je de blush aanbrengen? Welke vorm je gezicht ook heeft, blush staat bij iedereen mooi op de appeltjes van je wangen. HEEL BELANGRIJK: vaak wordt gezegd dat je moet lachen en vervolgens de blush moet aanbrengen op de bolling die dan ontstaat. Dat moet je dus NIET doen. Als je lacht dan komen je wangen iets omhoog. Zodra je gezicht ontspant zakt dat weer. Heb je blush aangebracht toen je lachte dan zakt die plek en zit het dus te laag. Dit trekt heel je gezicht naar beneden.

De appeltjes van je wangen bevinden zich ongeveer onder je pupil (als je recht naar voren kijkt) net onder het bot. Het is de plek die ook iets naar boven komt als je lacht.

Als je blush gaat aanbrengen kun je beginnen op de appeltjes van je wangen of je begint iets hoger op het bot bij je wang. Probeer niet te dicht bij je neus de kleur aan te brengen maar werk vanaf het midden van je pupil naar buiten.

Hoe je de blush vervolgens uitwerkt naar buiten kan afhangen van de vorm van je gezicht. Weet je niet zo goed welke voor vorm jouw gezicht heeft? Een manier van blush aanbrengen dat bij iedereen mooi staat is zachtjes beginnen op de appeltjes van je wangen en vervolgens de blush vervagen naar de zijkant van je gezicht. Je gaat dan richting je haargrens boven je oor.

Zoek in onze webshop de beste blush voor jouw gezicht!