Skip to main content

Wat is bronzer eigenlijk? Waar gebruik je het voor en hoe kun je bronzer het beste aanbrengen? Lees alles tips en tricks in dit artikel!

Wat is bronzer?

Een bronzer is een product die gebruikt wordt om het gezicht een bruiner tintje te geven. Oftewel: een ‘sunkissed glow’. Het stukje ‘sunkissed’ mag je best letterlijk nemen. Want is het de bedoeling dat de bronzer lijkt op de kleur die je huid krijgt als het gebruind is in de zon. Daarnaast breng je het product voornamelijk aan op de plekken in je gezicht waar de zon je huid het meest verkleurd. Ben je een keer goed verbrand in je gezicht? Dan weet je waarschijnlijk wel dat je neus, voorhoofd, wangen en kin de meeste schade opliepen.

Waar gebruik je het voor?

Over het algemeen gebruik je bronzer voor 3 doeleindes:

1.     Om je gezicht een ‘sunkissed glow’ te geven.

2.     Om je gezicht iets meer dimensie te geven door een klein beetje te shapen/contouren.

3.     Voor de dames die altijd een witte nek hebben: gebruik bronzer om je nek wat bij te kleuren.

Hoe gebruik je bronzer, tips voor aanbrengen

Wil je op een natuurlijke manier bronzer aanbrengen? Volg dan deze tips op!

·       Dep de kwast zachtjes op je bronzer (niet draaien!). Je kunt beter wat weinig aanbrengen, dan meteen te veel. Heb je meer nodig dan dep je gewoon weer en bouw je kleur op. Vergeet niet om je kwast eerst af te tikken voordat je de bronzer gaat aanbrengen.

·       Breng de bronzer aan op de plekken van je gezicht waar de zon je huid bruint. Dit kun je doe met een deppende beweging of je veegt zachtjes over je gezicht. De plek waar je begint zijn je wangen, om precies te zijn op het bot bij je wangen (jukbeenderen), dus niet eronder! Verder breng je het aan bij je haarlijn (hoogste punt van je voorhoofd), op je neus en je kin. Je kunt hiervoor een bronzer met een glow gebruiken of een matte versie.

·       Wil je een beetje shapen, gebruik dan een matte bronzer. Begin bij je oor en plaats wat bronzer net onder je jukbeenderen, in dat ‘gat’. Beweeg vanaf je oor richting de appeltjes van je wangen in de lijn die loopt onder je jukbeenderen. Vervolgens werk je de kleur uit naar boven zodat het ook op je jukbeenderen zit. Verder kun je het ook aanbrengen bij je haarlijn, neus, kin en nek.

Welke bronzer is de beste?

De beste bronzer is degene die past bij jouw huid en de juiste kleur heeft. Ook het doel is belangrijk. Als je het gebruikt om echt een beetje meer kleur in je gezicht te brengen, dan is een bronzer met een kleine glans vaak mooi. Gebruik je het om je gezicht een beetje te contouren, dan is het heel belangrijk een matte bronzer te nemen. Bij contouren ga je namelijk schaduwen in je gezicht aanbrengen, en schaduwen hebben geen glans. Dat zou te veel accent op de contour leggen, terwijl die juist onzichtbaar moet zijn.

De prijs zegt trouwens niet altijd iets over de kwaliteit van het product. Er zijn genoeg goedkopere bronzers die heel goed zijn. Het is gewoon een kwestie van proberen.

Bronzer

Welke bronzer past bij jou?

Welke bronzer past bij jou? Als eerste bepaal je de textuur. Ik adviseer mensen met een vette huid om vooral voor poeders te gaan. Créme bronzers blijven vaak niet mooi zitten op een vette huid. Sommige vloeibare bronzers zouden wel kunnen. Verder is het kwestie van persoonlijke voorkeur.

Wat wel heel belangrijk is, is kijken naar de juiste kleur. Hierbij speelt de ondertoon van je huid een grote rol. Ook bronzers hebben een verschillende ondertoon net zoals foundations. Zo heb je bronzers met een warme, gelige ondertoon, bronzers met een coole beetje grijzige ondertoon en je hebt varianten die meer naar rood/oranje neigen.

Heb je een hele lichte huidskleur, kies de lichtste bronzer uit de collectie. Vaak is een coole beetje grijzige ondertoon het mooiste bij een lichte huid. Heb je een medium huidskleur, kies dan de nummer 2 of 3. Heb je een diepe kleur, dan pak je één van de meest donkere bronzers. Let daarbij altijd op de ondertoon en match deze met de kleur van jouw huid als deze gebruind is.

Mooie make-up en verzorgingsproducten

Heb je al helemaal zin om met je bronzer aan de slag te gaan? Dat snap ik, het is een prachtig product die je uitstraling echt een mooie boost kan geven. Net zoals blush. Bij Styletone zijn we gek van mooie make-up producten en deze delen we graag met onze volgers. In onze webshop hebben we verschillende bronzers en de juiste kwasten welke jij aan jouw box kunt toevoegen. Bestel jij ook een beautybox voor slechts 30 euro inclusief gratis verzenden?