• Elke keer je eigen box samenstellen
  • Gratis verzending
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Elke keer je eigen box samenstellen
  • Gratis verzending
  • Niet goed, geld terug garantie

Oogschaduw aanbrengen: van basis tot pro

Oogschaduw… Het is en blijft een geweldig product dat ontzettend veel kan doen voor jouw oogopslag. Het kan je ogen meer laten spreken, de kleur van je ogen laten knallen of het laat je eruitzien alsof je lekker 8 uur hebt geslapen terwijl dat totaal niet het geval is. Maar om dit allemaal te bereiken is één ding heel belangrijk: de oogschaduw goed aanbrengen! Lees hier alles over oogschaduw aanbrengen: van een alledaagse basislook tot opmaken als een pro. Daarnaast vertel ik je welke kleur oogschaduw jouw blauwe, groene of bruine ogen laten knallen en welke oogschaduw kwasten een musthave zijn voor de mooiste looks. Of zou het ook zonder kwasten kunnen? Je leest het allemaal hier!

 

Oogschaduw palet, stick en potlood

Voordat ik begin met uitleggen hoe je op een eenvoudige maar mooie manier oogschaduw kunt aanbrengen, is het misschien handig als ik eerst naar de basis ga: de oogschaduw zelf. Tegenwoordig kun je niet alleen kiezen voor een oogschaduw palet, maar ook voor een oogschaduw stick, potlood of gel. Welke moet je kiezen voor die mooie oogopslag? Het antwoord is misschien een beetje flauw, maar oh zo waar: het ligt aan jouw persoonlijke voorkeur. Sommige dames vinden oogschaduw van een palet het fijnste, andere zweren bij oogschaduw sticks. Er is in principe niet één die beter is dan de ander. Maar ze hebben wel hun voor- en nadelen.

Voor- en nadelen oogschaduw palet, stick en potlood

Voordelen van oogschaduw: je kunt het veel mooier blenden, vervagen en mengen dan de andere producten. Daarnaast is oogschaduw in verhouding goedkoop en kun je dus voor een mooi prijsje meerdere kleuren kopen. Oogschaduw sticks zijn heel handig voor een snelle make-up en nog een groot voordeel: ze blijven de hele dag perfect zitten zonder zich in lijntjes op te hopen. Hetzelfde geldt voor een oogschaduw potlood, waarmee je overigens ook hele mooie intense kleuren kunt creëren. Nadeel: ze blenden wat minder goed en oogschaduw sticks zijn in verhouding best prijzig. Als je een stick koopt van een goed merk, betaal je bijna net zoveel als voor een kleine oogschaduw palet.

Tip van mij

Ik ben zo iemand die dagelijks een oogschaduw opbrengt. Gewoon omdat ik het leuk vind en het je look toch net wat extra’s geeft. Maar ik doe dit wel altijd terwijl mijn dochtertje door het huis rent en mijn zoontje speeltjes aan het slopen is. Echt er lekker voor gaan zitten gaat dus niet doordeweeks. In dat geval zijn de oogschaduw sticks voor mij een uitkomst. Meestal pak ik 1 of 2 kleuren. Ik smeer het erop, een beetje blenden met mijn vinger en klaar. Eén van de kleuren die ik gebruik is altijd een shimmer oogschaduw stick met een beetje goud of champagne kleurtje. Deze kleur zet ik tegen mijn wimperrand en bij mijn ooghoek. Zo zie ik er veel stralender en uitgerust uit terwijl dat met twee kleine kinderen vaak niet het geval is. 😉

Als ik wel meer tijd heb, dan gebruik ik altijd oogschaduw. Als ik mijn ogen ga opmaken met oogschaduw kan ik toch net wat mooiere looks creëren.

Ben je niet bekend met oogschaduw sticks, gel of een potlood, dan zou ik zeker aanraden ze een keer te proberen als je wel houdt van een kleurtje op je ogen. In onze make-upboxen verrassen we onze beauty’s graag met een oogschaduw palet, maar soms ook met een oogschaduw gel. In de toekomst zal dit nog wel vaker gebeuren en wie weet, misschien komen de oogschaduw sticks er ook een keer in! Zo kun je fijn experimenteren zonder veel geld uit te geven.

 

Oogschaduw aanbrengen

Oogschaduw aanbrengen, de looks!

Met oogschaduw kun je een look creëren. De ogen zijn de vensters naar je ziel en je kunt deze vensters versieren zoals jij dat graag wilt. Ga je voor een open, frisse look, kies dan voor lichte kleuren met een glansje of glittertje. Wil je een sexy of mysterieuze look, kies dan voor wat donkere kleuren en een smokey eye. De opties zijn echt enorm groot, te veel om hier allemaal op te noemen. Ik adviseer je daarom om eens op YouTube te kijken naar tutorials over oogschaduw aanbrengen. Probeer vervolgens zelf eens wat uit. Om je alvast op weg te helpen heb ik hieronder een paar looks voor je beschreven. Ik begin met de basis look en bouw het verder op naar een look die veel professionals gebruiken.

De basic oogschaduw-look

Wil je graag je ogen opmaken, maar heb je geen oogschaduw bij de hand en/of maar heel weinig tijd? Dan heb ik hier een hele simpele truc om je ogen net wat meer te laten spreken: gebruik je bronzer! Je bronzer heeft een mooie natuurlijke bruine kleur (als het goed is) die je ogen net wat meer laten spreken. Tevens komt de kleur terug in je gezicht wat een mooie eenheid creëert. Je kunt de bronzer met een kwastje aanbrengen in je arcadeboog. Heb je ook geen kwastje bij de hand, gebruik dan gewoon je bronzer kwast. Knijp de kwast wat platter met je duim en wijsvinger en beweeg het vervolgens zachtjes heen en weer in je arcadeboog. Zie je dat jouw ogen meteen wat dimensie krijgen?

De basic ‘wat zie ik er uitgeslapen uit-look’

Dit is een look die elke dag en voor iedere gelegenheid prachtig is, want wie wil er nou niet uitgeslapen en fris uitzien? Je kunt deze look als uitbreiding doen op de eerste look: nadat je de bronzer hebt aangebracht in je arcadeboog kun je een lichte (metallic) oogschaduw met shimmer/glitter opdoen. Bijvoorbeeld bij je ooghoek en/of je gehele bewegend ooglid. Voor deze stap kun je een oogschaduw, oogschaduw stick of gel gebruiken. Als het maar een frisse shimmer heeft die het licht weerkaatst en je ogen nog meer laten stralen.

In plaats van bronzer kun je ook een oogschaduw gebruiken met een natuurlijke bruine of taupe kleur. Het mooiste is kiezen voor een kleur die qua intensiteit 1 of twee tinten donkerder is dan je huidskleur. Het gaat erom dat je een hele lichte ‘schaduw’ creëert. Wil je het iets meer laten knallen, dan kun je natuurlijk ook een pikanter kleurtje gebruiken. Zoals roze (hiervoor kun je ook je blush voor inzetten), een oranjetint of goud/geel.

De pro look

En dan gaan we nu nog een stapje verder. Dit is een ‘ik ga er even voor zitten-look’. Een oogschaduw look die makkelijk is, terwijl het er wel heel profi uitziet. In 4 stappen creëer je deze look.

Stap 1: ‘transition oogschaduw aanbrengen’.
Je begint weer met een licht bruine kleur, zoals bijvoorbeeld de kleur van je bronzer of iets dat erop lijkt. Tip de kwast even af voordat je de oogschaduw gaat aanbrengen. De kleur breng je aan in je arcadeboog met een blending oogschaduw kwast. Dit is vaak een rond, redelijk fluffy kwastje dat in een punt loopt. Beweeg in je arcadeboog op en neer zoals een ruitenwisser dat doet.

Stap 2: Meer diepte creëren.
Vervolgens pak je een kleur die iets donkerder is. Voor deze stap gebruik je ook een blending brush, als je hebt, een iets kleiner formaat.  Je begint aan de buitenkant van je oog een tikt daar even met de kwast zodat je een donkere schaduw krijgt. Vervolgens werk je deze uit, ook in de arcadeboog. Je gaat dus weer je ‘ruiten wissen’. Eigenlijk ga je een beetje over de andere kleur heen. Het verschil is dat je deze kleur ook aanbrengt aan de buitenste kant van je bewegend ooglid. Ga op deze plek nog extra met je oogschaduw kwast overheen door kleine circulerende bewegingen te maken. Houd je kwast losjes vast. De donkere kleur kun je ook aanbrengen onder de onderste wimperrand.

Als je hiermee klaar bent kun je met een schoon blending kwastje de randjes nog mooi vervagen zodat de kleuren in elkaar overlopen.

Stap 3: Tijd voor glans!
Nu is het tijd voor wat glans! Wil je een intense glans, gebruik voor deze stap dan gewoon je vinger. Plaats deze in de oogschaduw en tikt het in het midden van je bewegend ooglid. Gebruik vervolgens een schone vinger om de randjes wat uit te werken. Doe dit voornamelijk naar de binnenkant van je oog. Als laatste plaatst je nog wat in je ooghoek en klaar!

Stap 4: Mascara
Natuurlijk mag mascara niet ontbreken! Wil je goed mascara aanbrengen, zet het borsteltje dan tegen je wimperrand aan. Maak een zigzaggende beweging terwijl je met het borsteltje een klein beetje omhoog gaat. Vervolgens knipper je langzaam met je oog. Dit herhaal je tot je tevreden bent.

TIP: heb je mascara geknoeid op je net zo super mooie aangebrachte oogschaduw? Geen nood! Wacht eerst totdat de mascara is opgedroogd. Pak dan een schoon wenkbrauwborsteltje en veeg het hiermee, in kleine korte bewegingen weg.

Oogschaduw voor blauwe, groene en bruine ogen

Oogschaduw opdoen kan een hele goede manier zijn om jouw blauwe, groene of bruine kijkers nog meer te laten spreken. Maar welke kleuren kun je dan het beste gebruiken? Ik ga het je vertellen!

Color Wheel

Een handige tool om altijd meteen te achterhalen welke kleur oogschaduw jouw ogen het meest complimenteren, is een Color Wheel. Het werkt als volgt: pak de kleur van je ogen en kijk vervolgens welke kleur er tegenover zit. Dit is de beste combinatie. Heb je bijvoorbeeld blauwe ogen dan zijn oranje en rood de kleuren die erg mooi staan. Natuurlijk zijn je ogen nooit één kleur. Misschien heb jij er wel wat geel in zitten. Wil je dit geel laten knallen, kies dan eens voor donkerblauwe oogschaduw. Je hoeft echt niet knalblauwe, -oranje of -roze oogschaduw op te doen om jouw ogen meer te laten spreken. Het werkt al als de oogschaduw een tint ervan heeft. In plaats van oranje, kun je ook voor koper kiezen of een kleur bruin met oranje ondertoon.

Oogschaduw colorwheel

Mooie oogschaduw kleur voor blauwe ogen

Wil je jouw blauwe ogen nog meer laten spreken, dan zijn jouw ‘color wheel-kleuren’ oranje, rood of donkerpaars afhankelijk van de diepte van jouw blauwe kleur. Variaties hierop zijn koper, bruin, bordeaux en terracotta. Ook lila, koraal, perzik of paars werken heel goed om mensen te laten verdrinken in jouw blauwe kijkers.

Mooie oogschaduw kleur voor groene ogen

Heb jij prachtige groene ogen, voel je dan sowieso gezegend, want deze kleur ogen komt wereldwijd het minste voor. Genoeg reden dus om het groen nog meer te laten knallen. Je color wheel-kleuren: oranje, rood of paars. Aardetinten werken ook heel goed met groen, net zoals bruin. Je maakt je look helemaal af als je kiest voor een gouden shimmer.

Mooie oogschaduw kleur voor bruine ogen

Jouw prachtige bruine ogen spreken het meest als je kiest voor de color wheel-kleuren blauw, paars en groen. Eigenlijk zijn bruine ogen het meest makkelijke omdat elk kleur wel mooi is. Het enige wat soms de kracht uit je ogen kan halen is een coole bruine oogschaduw. Pas daar dus een beetje voor op.

Oogschaduw primer, nodig of niet?

To prime or not to prime? In principe zorgt een primer ervoor dat je de oogschaduw mooi kunt aanbrengen, de kleuren nog beter uitkomen en de oogschaduw beter blijft zitten. Oogschaduw primers zitten vaak in een kleine tube. Daarnaast kun je een oogschaduw stick ook gebruiken als primer.

Is een primer echt noodzakelijk? Nee. Zeker niet als je geen vette of hele droge oogleden hebt. Maar ook als je dat wel hebt heb ik een trucje die prima werkt: gebruik je concealer als primer! De concealer zorgt ervoor dat je oogleden een mooie egale kleur krijgen en adertjes of donkere kringen verdwijnen. Worden jouw oogleden wat vettig, poeder de concealer dan af en het blijft heel lang mooi zitten. Op deze manier is het ook meteen een mooie basis voor je oogschaduw.

 

Oogschaduw kwasten, welke heb je nodig?

Als laatste wil ik het graag nog even hebben over oogschaduw kwasten. Als je oogschaduw mooi wilt aanbrengen gaat dat natuurlijk het beste met goede oogschaduw kwasten. Nu hoef je echt niet een hele set aan te schaffen. Ik gebruik zelf eigenlijk maar 3 verschillende kwasten: Een ronde blending kwast (links op de foto), een iets plattere kwast (midden op de foto) en een heel fijn kwastje voor in mijn arcadeboog of om oogschaduw in een dun lijntje aan te brengen boven of onder mijn wimperrand.

Blending kwast

Oogschaduw Blending Kwast

Als ik één kwast zou moeten kiezen, dan zou ik adviseren een ronde blending kwast te nemen. Voor het precieze werk, kun je altijd een wattenstaafje gebruiken in plaats van een smal borsteltje. Wil je een glansje aanbrengen, dan kun je hiervoor ook je vinger gebruiken.

Alle producten die ik heb genoemd in het artikel kun je over het jaar verspreid vinden in de cosmeticaboxen van Styletone. Voor een klein bedrag per maand krijg je een beautybox vol mooie verzorgingsproducten, make up en tools zoals oogschaduw kwasten, oogschaduw palets en gels. Zo hoef je niet alles los te kopen en betaal je in verhouding veel minder. Wil jij jezelf ook elke maand laten verrassen en verwennen? Meld je dan aan voor de maandelijkse beautybox. Want geloof me: je verdient het!

Ik hoop heel erg dat je wat hebt geleerd van mijn tips over oogschaduw aanbrengen. Heb je nog tips of vragen, stel ze gerust via social media of stuur een e-mail naar info@styletone.com. Ons team staat voor je klaar!