Skip to main content

Wie een mooie huid belangrijk vindt, doet van tijd tot tijd ook een gezichtsscrub. Een gezichtsscrub kan bestaan uit de bekende kleine korreltjes die je op je huid masseert. Maar er bestaan ook exfolianten met fruitzuren die hetzelfde effect hebben. Na je gezichtsscrub is het belangrijk dat je jouw huid nog goed verzorgd. Hoe je dat het beste kunt doen en meer informatie over de verschillende soorten gezichtsscrub lees je hier.

Waarom is scrubben goed voor onze huid?

Wist je dat er diep in onze huid continu nieuwe huidcellen worden aangemaakt? Deze huidcellen gaan steeds meer naar de oppervlakte. Uiteindelijk sterven ze af en worden het dus dode huidcellen. In de meeste gevallen verliezen we deze cellen vrij makkelijk en hoeven we daar niet veel voor te doen. Maar er zijn ook een paar ‘eigenwijze’ huidcellen die aan elkaar vast gaan plakken. Het gevolg is dat je op bepaalde plekken op je gezicht kleine ophopingen hebt van dode huidcellen. Dit veroorzaakt een doffe uitstraling en een oneffen gezicht.

Behalve een doffe huid, zorgt een teveel aan dode huidcellen er ook voor dat de poriën verstopt raken. Ze vormen namelijk een laag op de huid, waardoor deze niet goed kunnen ademen. Als poriën verstopt raken, gaat talg in de poriën zich ophopen. Het resultaat: puistjes.

Kortom: wil je een stralende huid zonder puistjes, dan kan een goede gezichtsscrub je helpen.

Soorten gezichtsscrub

Houd je wel van een mooie glow en dus een stralende uitstraling, dan is scrubben een must. Alleen op die manier verwijder je de dode huidcellen die je huid dof maken. Nu zijn er diverse soorten gezichtsscrub te verkrijgen. Let erop dat ze niet allemaal heel goed zijn voor de huid. Het is heel belangrijk dat je huid mild wordt gescrubt. Scrub je te hard dan verwijder je niet alleen de dode huidcellen, maar kun je ook de huid die eronder zit beschadigen. Dat is dus niet de bedoeling.

Scrub met korreltjes

Een goede gezichtsscrub is een scrub die niet aanvoelt alsof het echt heel erg op je huid schuurt. Het is dus ook niet de bedoeling dat je jouw huid helemaal rood scrubt, want dat beschadigt je huid. Ga liever voor fijne bamboedeeltjes of oplosbare jojobabolletjes.

Fruitzuren

Een hele goede en milde wijze om je gezicht te scrubben is door een exfoliant te kiezen met fruitzuren. Je hoeft deze exfoliant er vaak niet af te spoelen. Integendeel, het moet juist even intrekken op je huid. Een exfoliant met fruitzuren weekt de dode huidcellen los van de huid zodat ze vanzelf loslaten.

Grofweg bestaan er twee soorten exfolianten met fruitzuren: AHA of BHA. AHA (glycolzuur) is het meest geschikt voor mensen met een droge huid met schilfers. Het verwijdert de dode huidcellen heel effectief. BHA (salicylzuur) is meer geschikt voor mensen met mee-eters, puistjes of een hele gevoelige huid.

Gezichtsscrub

Hoe vaak gezicht scrubben?

Hoe vaak je jouw gezicht kunt scrubben ligt aan de scrub die je gebruikt. Scrub je met korreltjes dan is 1 keer per week meer dan genoeg. Gebruik je een exfoliant met fruitzuren dan kun je deze dagelijks gebruiken. Sommige varianten mag je zelfs twee keer per dag aanbrengen. Je gebruikt ze dan als een tonic (je brengt het aan op een wattenschijfje en wrijft over je gezicht).

Hoe past de gezichtsscrub in je huidverzorgingsroutine?

Hoe past de gezichtsscrub nu eigenlijk in je huidverzorgingsroutine? Onderstaand de stappen voor de beste verzorging van je huidje na en voor een gezichtsscrub.

1. Gezichtsreiniger:
Reinig eerst altijd je gezicht voordat je gaat scrubben. Bijvoorbeeld een milde facewash. Ga je ’s avonds je huidje scrubben en heb je make-up gedragen. Haal dan eerste je make-up eraf met een reiniger zoals een tonic of olie. Vervolgens was je jouw gezicht met een milde facewash.

2. Scrub:
Nu ga je lekker je schone gezicht scrubben of je gebruikt een exfoliant.

3. Optioneel:
Serum, treatment. Gebruik je een serum of treatment dan kun je dat na het scrubben aanbrengen. Laat dit even 10 minuten intrekken.

4. Moisturizer:
Gebruik na de scrub altijd een moisturizer om je huid weer te voeden.

5. SPF:
Overdag is het heel belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon met een SPF. Je kunt of een moisturizer met SPF gebruiken of je smeert een zonnebrand nadat je moisturizer is ingetrokken.

Jezelf lekker verwennen met StyleTone

Je huidje trakteren op een scrub hoort bij een heerlijk verwenmoment. Wij van Styletone zijn grote voorstander van jezelf van tijd tot tijd (of eigenlijk elke dag) in de watten leggen. Om die reden hebben wij onze webshop vol staan met heerlijke huidverzorgingsproducten en make-up. Wil jij jezelf ook elke maand trakteren met een box vol verwenmomentjes? Stel je box dan nu zelf samen in onze webshop.