Skip to main content

Veelgestelde vragen

De Box

Met welke merken werken jullie samen?

Op onze merken pagina kan je alle merken vinden die samenwerken met Styletone.

Heb jij een merk die je graag hier tussen ziet staan? Neem met ons contact op om te praten over de mogelijkheden. Mail naar info@styletone.com

Hoe kun je een box weggeven waarvan de winkelwaarde veel hoger is?

De merken kunnen door middel van beautyboxen van Styletone hun producten promoten en laten testen door al onze abonnees.

Daarnaast werken wij rechtstreeks met de merken, hierdoor worden er minder kosten gemaakt dan als de producten in de winkel worden verkocht.

Kan ik mijn eigen box samenstellen?

Dat kan zeker! Jij kunt vanaf nu je eigen box samenstellen. Kies uit de webshop acht producten, voeg deze toe aan jouw box en zodra je acht producten hebt gekozen kun je een box bestellen.

Hoe kan ik de beautybox betalen?

Je kunt de boxen afrekenen via iDeal, creditcard of bancontact.

Wat doe ik als er een product ontbreekt in mijn beautybox?

Het kan natuurlijk gebeuren dat er een keer iets mis gaat bij het inpakken. Dat vinden wij heel vervelend, iedereen hoort een complete box te ontvangen. Stuur een mailtje naar de klantenservice dan kunnen wij het voor je rechtzetten: info@styletone.com

Kan ik nog verrast worden met producten?

Dat is zeker nog mogelijk. Elke eerste donderdag van de maand zetten wij maximaal vijf verschillende producten online als verrassing. Deze producten onderverdeeld in verzorging en make-up blijven dan twee weken geheim. Daarna onthullen wij de producten en kun je deze nog steeds aan je box toevoegen.

Kan ik hetzelfde product meerdere keren toevoegen?

Dat is helaas niet mogelijk. Je kunt elk product maar een keertje toevoegen per box.

Verzenden

Is retourneren mogelijk?

Retourneren is mogelijk als de verpakking en inhoud nog onbeschadigd zijn. De retourkosten zijn wel voor eigen rekening.

Wanneer wordt de box geleverd?

Boxen worden binnen 2 werkdagen geleverd (mits de producten op voorraad zijn).

Zodra jouw box verzonden is ontvang je per e-mail een verzendbevestiging met een track&trace code.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn gratis binnen Nederland. Voor verzending naar België vragen wij €3,50 verzendkosten.

Worden de Beautyboxen ook naar het buitenland verzonden?

Ja, wij verzenden de Styletone box ook naar het buitenland! Afhankelijk waar je woont betaal je dan wel extra verzendkosten (BE bijvoorbeeld 3,50).

Wat doe ik als ik mijn box niet ontvangen heb?

Mocht je de box niet hebben ontvangen binnen drie werkdagen na bestelling neem dan contact op met onze klantenservice via info@styletone.com. Wij gaan het dan direct voor je uitzoeken!

Hoe werken fietskoeriers van Groenbezorgen?

Een fietskoerier haalt jouw bestelling op bij ons magazijn en brengt deze naar een hub aan de rand van de stad. Hier gaat je pakket met hun duurzame wagenpark naar het landelijke sorteercentrum en vanaf daar door naar de hub aan de rand van jouw stad. Hier neemt een fietskoerier het pakketje weer over en bezorgt hem bij jou thuis.

Wanneer bezorgen fietskoeriers van Groenbezorgen?

De fietskoeriers bezorgen tussen 17:00 en 22:00 uur. Dan is de kans het grootst dat je thuis bent.

Kan ik het bezorgmoment wijzigen?

Op de dag van bezorging kun je tot 14.00 uur jouw bezorgadres wijzigen en tot 17:00 uur je bezorgdag. Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Cycloon, onze partner. Bel op werkdagen tussen 9:00 en 17:30 uur naar 085 – 27 33 273. Houd de Track & Trace code bij de hand om snel geholpen te worden.

Account

Ik kan niet inloggen?

Als het niet lukt om in te loggen, kun je hier een nieuw wachtwoord aanvragen. Kom je er dan nog niet uit? Dan kun je natuurlijk contact opnemen met onze klantenservice via info@styletone.com.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

Als je bent ingelogd kun je het adres wijzigen in jouw account.