• Elke keer je eigen box samenstellen
 • Gratis verzending
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Elke keer je eigen box samenstellen
 • Gratis verzending
 • Niet goed, geld terug garantie

Eyeliner aanbrengen: van basis tot pro

Laten we eerlijk zijn: eyeliner aanbrengen is best lastig, zeker als je nog een beginner bent. Het lijntje is nooit mooi strak, je wing lukt niet en op een gegeven moment zit het overal. Wat een drama! Voor eyeliner aanbrengen is één ding heel belangrijk: oefening baart kunst. Ook al geef ik je 100 tips over hoe je de mooiste je eyeliner lijn kunt zetten, het zal de eerste keren nog steeds lastig zijn. Maar hoe vaker je het probeert, hoe beter je erin gaat worden! Lees hier wat tips over eyeliner aanbrengen, wat een goede wing is en welke soorten eyeliner er zijn.

 

Eyeliner aanbrengen, tips en tricks

Eyeliner aanbrengen is echt een kunst. Verwacht absoluut niet dat je meteen een mooie lijn krijgt als je voor de eerste keer je eyeliner gaat zetten. En waarschijnlijk lukt dat de keren erna ook niet. Als je het goed wilt doen, zal je veel moeten oefenen en ook geduld hebben. Een mooie eyeliner lijn zetten doe je helaas niet in een minuut, maar vergt wat tijd. Vroeger, toen ik nog kinderloos was, zette ik dagelijks een lijntje. Maar tegenwoordig laat ik dat maar zitten. Nu is het meer voor in het weekend. De belangrijkste tip is dus: neem je tijd en verwacht niet dat het meteen goed gaat.

Andere eyeliner tips:

 1. Gebruik voor de eerste keren nog geen waterproof eyeliner, want die kun je niet zo goed wegvegen.
 2. Gebruik je wel eens een oogpotlood, dan kan het zijn dat je met een eyeliner pencil al snel goed uit de voeten kunt.
 3. Werk met rustige kleine streepjes. Probeer dus niet meteen vanaf de binnenkant van je oog een rechte lijn naar de buitenkant te trekken. Dat kan niemand. Vaak lukt het wel om kleine streepjes mooi recht te krijgen.
 4. Zet de eyeliner pen, kwast of stift horizontaal tegen je wimperrand en ‘stempel’ het streepje erop door zachtjes te drukken. Vaak kun je zo zonder dat je een lijn moet trekken, en een mooi streepje erop stempelen.
 5. Trek noooooooit je ooglid opzij of schuin omhoog als je jouw eyeliner gaat aanbrengen. Zo krijg je namelijk een letterlijk ‘vertekend’ beeld. Houd je oog ontspannen en zet dan het lijntje. Pas als je de richting hebt bepaald en de eerste lijntjes hebt gezet, kun je jouw wenkbrauwen optillen om eventuele ‘gaatjes’ op te vullen.
 6. Over het algemeen is het mooi om het lijntje dun te houden aan de binnenkant van je oog. Ter hoogte van je pupil, dus ongeveer in het midden van je ooglid, kun je het lijntje wat dikker maken en zo doorwerken naar de buitenkant.
 7. Experimenteer met verschillende eyeliners, zoals een potlood, eyeliner pen of gel met eyeliner kwast en bekijk wat jij het fijnste vindt werken.
 8. Zorg er ALTIJD voor dat je eyeliner tegen je wimperrand zit en er dus geen ruimte over is tussen je wimpers en je lijntje. Dat is echt zonde van je look. Probeer de eyeliner daarom ook altijd tussen je wimpers te zetten.
 9. Een eyeliner wing is heel populair de afgelopen jaren en kan heel mooi zijn. Bedenk je alleen wel dat een mooie wing wat tijd kan kosten. Bekijk daarnaast heel goed wat jouw wing doet voor je oog. Een slechte wing kan ervoor zorgen dat het lijkt alsof je ogen meer hangen dan dat ze daadwerkelijk doen.

 

Eyeliner wing, just wing it!

Tegenwoordig zijn de eyeliner wings weer helemaal hot en happening. Niet geheel zonder reden, want een mooie eyeliner wing kan veel doen voor je oogopslag. Hangen jouw ogen bijvoorbeeld een beetje? Als je een goede wing tekent kun je jouw ogen optisch laten liften. Zonder enige ingreep! Maar dan is het wel heel belangrijk dat je de wing goed plaatst, anders krijg je het tegenovergestelde effect.

Eyeliner wing met liftend effect

Je kunt jouw eyeliner op zo’n manier aanbrengen dat het lijkt alsof je ogen vanaf de buitenkant iets omhoog worden gelift. Net zoals dat bij een facelift een beetje gebeurt. Dit effect bereik je met een ‘liftende wing’. Dit doe je zo:

 1. Kijk vooruit in de spiegel. Houd je gezicht neutraal. Begin eerst met het lijntje vanaf je binnenste ooghoek naar de buitenkant van je oog. Teken hierbij het lijntje iets dikker als je naar de buitenkant gaat. Het mooist is je lijntje verdikken vanaf je pupil. Pas hierna begin je aan de wing.
 2. Pak een kwast.
 3. Kijk nu naar je onderste wimperrand. Aan de buitenkant loopt deze iets omhoog. Zie je dat?
 4. Pak nu de kwast en zet die langs de lijn (zie onderstaande foto). Dat is de lijn die je gaat volgen met je eyeliner.5. Nu kun je de eyeliner aanbrengen door een dun lijntje te zitten of te stempelen.
 5. Teken vervolgens een taartpuntje naar beneden en vul deze voorzichtig in.
 6. Laat het puntje mooi uitlijnen naar beneden.

Behalve deze eyeliner wing zijn er nog andere varianten. Zoals een wing die meer naar de zijkant gaat of die wat meer schuin omhoog loopt. Wat het mooiste is bij jouw ogen is een kwestie van smaak. Probeer het daarom eens uit, maar bekijk altijd goed of je ogen er niet door gaan ‘hangen’. De wing die ik heb uitgelegd staat bij iedereen mooi. Ook bij vrouwen met hooded eyes.

Eyeliner voor hooded eyes

Heb je overhangende oogleden oftewel hooded eyes, dan kan eyeliner aanbrengen soms al helemaal een uitdaging zijn. Zeker als je een wing wilt. Zoals je misschien al hebt gezien, heb ik zelf ook hooded eyes. Ik doe eigenlijk maar zelden een wing. Meestal zet ik, bij speciale gelegenheden, gewoon een heel dun lijntje tegen en tussen mijn wimpers. Dit maakt je wimpers voller en laten je ogen net wat meer spreken zonder dat er een duidelijke eyeliner lijn zichtbaar is. En dat kan natuurlijk al genoeg zijn. Maar wil je toch een wing dan zou ik altijd voor de ´liftende wing´ gaan zoals ik hierboven heb uitgelegd. Je ogen ´hangen´ namelijk al een beetje, dan wil je dit natuurlijk niet nog meer accentueren. Maar hoe kun een eyeliner wing voor hooded eyes aanbrengen?

Een mooie wing voor hooded eyes

In principe volg je dezelfde stappen van de eyeliner voor een liftend effect. Maar vanaf stap 5 wordt het iets anders. Bij stap vijf: een lijntje zetten en stempelen die jouw wing gaat volgen, zorg je ervoor dat je jouw oog neutraal houdt. Dus niet je wenkbrauwen liften of je huid omhoog trekken. Je zet dus eigenlijk een lijntje over je vouw(en) heen. Vervolgens til je jouw wenkbrauwen op. Je ziet dat het lijntje dan onderbroken is. Dit vul je verder in.

Vervolgens ontspan je jouw gezicht weer en teken je het driehoekje of taartpuntje. Dit doe je door een lijntje te trekken of door te stempelen met bijvoorbeeld een kwastje. Dit vul je zo goed en zo kwaad als het kan weer in door zachtjes met je eyeliner over de vouwen te gaan. Gebruik altijd kleine bewegingen en neem je tijd. Vervolgens til je weer je wenkbrauwen op en vul je het driehoekje verder in. Je zal zien dat wanneer je ogen open zijn, je een subtiele wing hebt. Als je jouw ogen dicht doet dan zie je meer een soort van schotel. Op de foto’s hieronder kun je het verschil bij mij zien. Zo ziet het er ongeveer uit. Ik heb het heel subtiel gehouden, maar je kunt de eyeliner wing voor hooded eyes natuurlijk ook nog langer of dikker maken en meer invullen.

Vind je het nog een beetje onduidelijk, dan helpt het altijd om hier wat filmpjes over te kijken. Bijvoorbeeld op Youtube of Instagram. Zoek maar eens op ´eyeliner voor hooded eyes´ en je komt heel veel tutorials tegen.

 

Eyeliner pen, kwast, waterproof of permanent

Eyeliner aanbrengen gaat het makkelijkste met dé tool die jij het fijnste vindt. Probeer daarom eens een keer wat uit. Veel beginners gebruiken de eerste keren een eyeliner potlood die niet waterproof is. Zo kun je foutjes beter wegvegen. Maar mocht je liever een eyeliner pen of kwast gebruiken, ook prima! Ik kan bijvoorbeeld echt niks met een eyeliner potlood, maar juist wel met eyeliner gel en een kwastje. Dit is niet beter dan een potlood, maar puur mijn persoonlijke voorkeur. Een vriendin van mij werkt weer het liefst met een potlood en mijn nichtje zweert bij een eyeliner pen. Zo is het bij iedereen verschillend. Probeer daarom wat verschillende merken en vormen uit. En vergeet niet: neem de tijd, zet kleine gerichte lijntjes en houd je pen of kwast losjes vast.

Eyeliner waterproof of niet?

Ben je wat meer gevorderd kan kun je prima voor eyeliner kiezen die waterproof is. Dit blijft echt beter zitten en kan wel tegen een huil- of regenbui. Heb je hooded eyes, dan is waterproof sowieso een must omdat het anders te veel vlekt in je vouwtjes.

Eyeliner permanent

Vind je een eyeliner super mooi en wil je het permanent op je wimperrand? Dan kun je ook voor permanente make up kiezen. Je hoeft je dan nooit meer druk te maken over het eyeliner aanbrengen, want dat is al voor je gedaan. Voor speciale gelegenheden zou je het nog kunnen aanvullen met een mooie eyeliner wing.

Wil je graag wat proberen als het gaat om eyeliner aanbrengen? In de makeup box van Styletone kun je vaak verschillende soorten eyeliners vinden van goede kwaliteit. Behalve goede eyeliners zitten er nog veel meer producten in waarmee je jezelf elke maand weer in het zonnetje kunt zetten. Zo kun je jouw look helemaal compleet maken met één van onze oogschaduw palettes, mascara’s, lipgloss of lipsticks. Of wat dacht je van een maskertje of andere verzorgingsproducten? Ook zin in zo’n maandelijkse verrassing vol heerlijke goodies? Meld je dan aan voor onze maandelijkse beautybox!