Skip to main content

In de wereld van beauty is er een groeiende bewustwording van de impact die de industrie heeft op het milieu. Als beauty-merk begrijpt Styletone het belang van duurzaamheid en de verantwoordelijkheid die we dragen om een groenere toekomst te creëren. In deze blog willen we graag delen hoe we ons inzetten voor duurzaamheid en welke stappen we nemen om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Het zelf samen stellen van jouw box

We vonden het natuurlijk geweldig om jullie elke maand te verrassen met een beautybox vol make-up en verzorgingsproducten. Maar sinds we het concept begin van het jaar hebben veranderd zien we ook een ontwikkeling waarbij er minder producten over blijven. Omdat je zelf jouw producten uitkiest blijf je niet met producten zitten die je toch niet gaat gebruiken. Omdat we jullie wel graag blijven verrassen kun je elke maand wel kiezen voor vijf verrassingsproducten. Vind je deze producten niet fijn! Geef ze dan vooral aan iemand cadeau zodat deze producten toch gebruikt gaan worden.

Eerlijke producten en merken

In onze zoektocht naar nieuwe merken en producten zoeken we naar eerlijke bedrijven! Bedrijven die werken met de juiste ingrediënten, dierproefvrije producten hebben en die zich inzetten voor een betere wereld. Zo geven we de garantie dat onze producten dierproefvrij zijn en zoeken we zoveel mogelijk naar bedrijven die Vegan producten op de markt brengen. We blijven onze lijst met merken waar we mee samen werken natuurlijk graag aanvullen. Heb jij dus een tip voor een duurzaam bedrijf dan horen we dit graag van je.

remove pads

Verminderen van afval

We sturen jouw producten toe in een mooie box die gemakkelijk te hergebruiken is. Bewaar hierin je voorraad, gebruik hem ook weer iets op te sturen of bewaar hierin de kleurtjes van je kinderen :). Een ideale box om te hergebruiken. Maar op verschillende manieren promoten wij het om minder afval te creëren. Bijvoorbeeld door het gebruik van de herbruikbare make-up reinigingsdoekjes van Glov of Ecoco. Deze kun je drie maanden lang blijven gebruiken en kunnen gewoon met jouw was mee de wasmachine in. Dit scheelt je een hoop afval. We hebben op dit moment drie soorten in de webshop. De barbie pads van Glov, de moon pads van Glov en de Cosmetic Glov van Ecoco. Voeg ze toe aan jouw zelf samen te stellen box en draag bij aan een schoner milieu.

Inzetten voor elkaar!

Wanneer wij producten over hebben zorgen we ervoor dat deze terecht komen op de juiste plekken zodat deze alsnog gebruikt kunnen worden. Zo doneerde we vorig jaar ruim honderd zakjes gevuld met make-up aan de voedselbank, doneerde we verschillende producten aan de vluchtelingen uit Oekraïne en sponsorde we afgelopen maand 300 douchegels aan een actie om geld in te zamelen voor Marokko. Zo blijven de producten niet over en kunnen we ons inzetten om de wereld een stukje mooier te maken. Heb jij een actie waarbij je onze producten zou willen inzetten? Neem dan zeker even contact met ons op.

Samen voor een mooiere wereld

We streven ernaar om de schoonheidsindustrie te leiden in de richting van een groenere, duurzamere toekomst. Daarnaast hopen we dat onze inzet voor duurzaamheid onze klanten inspireert om ook bewuste keuzes te maken en samen met ons een positieve impact op de planeet te hebben.

Heb je suggesties of ideeën over hoe we onze duurzaamheidsinspanningen kunnen verbeteren? Laat het ons weten, want we geloven in samenwerking om een betere wereld te creëren.

Samen bouwen we aan een mooiere, duurzamere toekomst voor de schoonheidsindustrie en de planeet!