Even tijd voor jezelf... een home spa dagje.

Even tijd voor jezelf... een home spa dagje.

Even tijd voor jezelf... een home spa dagje.

Je hoeft niet per se op pad om te genieten van een dagje spa en tijd voor jezelf. Thuis valt er een boel te pamperen. Tips en trucs voor opperste ontspanning, lekker in je eigen huis. Laat het ontspannen en genieten maar beginnen!

Zo start je

Een spa-dag begint natuurlijk met kaarslicht. Niet alleen brengen kaarsen sfeer in huis, een geurkaars zorgt ervoor dat je zelf ook in de juiste mood komt. Zorg dus dat je een heerlijke geurkaars in huis hebt, waar jij van tot rust kan komen.

Badderen

Heb je een bad in huis? Dan is het natuurlijk het ideale spa item. De ideale bad tijd bedraagt tien tot twintig minuten; langer dan een half uur moet je niet weken. Zit je langer in bad dan lossen lipiden (huideigen vetten) op, wordt de huid rimpelig en droogt hij erg uit.

Een bad van ongeveer 40 graden Celsius maakt lekker loom en kan zelfs helpen tegen een beginnend griepje. Een bad van 37 graden Celsius kalmeert en een bad onder de 35 graden werkt verfrissend.

Scrubben

Gebruik een fijne scrub welke fijn werkt voor jouw huid. Heb je een gevoelige huid? Gebruik dan een scrub met een fijne, zachte korrel. Zeezout scrub is altijd goed!

Zen

Neem een washandje, doe daar wat lavendelolie op, hou het vlak bij je neus en haal vervolgens een paar keer diep adem door je neus (ook ontspannend om dit te doen in bad of onder de douche).

Masker

Dankzij stoom van bad of douche werken maskers optimaal. De warmte en het vocht maken de huid (en je haar) ontvankelijker voor de werkzame stoffen. Gebruik je een gezichtsmasker op kleibasis, breng dat dan liever na het badderen aan, want deze moet namelijk helemaal opdrogen om zijn werk goed te kunnen doen.

Japans

Dat wij westerlingen onze kleren uittrekken en meteen in bad gaan liggen, vinden Japanners heel gek. Hoe gaat dat dan, op z’n Japans? Maak je lichaam vochtig en scrub en schrob je huid flink voordat je in bad gaat. Spoel je lichaam af en ga daarna in een dampend bad liggen. Masseer daarna de huid met een voedende olie.