• Elke keer je eigen box samenstellen
  • Gratis verzending
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Elke keer je eigen box samenstellen
  • Gratis verzending
  • Niet goed, geld terug garantie

Welke kleur foundation past bij mij?

Welke kleur foundation past bij mij? Dit is een veelgestelde vraag. De beste manier om de beste foundation te vinden is door dit te testen in de winkel. Helaas was dit door corona lange tijd niet mogelijk. En soms is de foundation die je wilt proberen niet verkrijgbaar in Nederlandse winkels. Dan moet je wel online bestellen. Het blijft altijd een gok, maar met mijn tips wordt het wel makkelijker de juiste kleur te vinden.

Welke kleur foundation past bij mij, ondertoon en intensiteit

Er zijn twee factoren waarop je moet letten als je gaat shoppen voor een foundation: de ondertoon en de kleurintensiteit.

1. Kies de juiste ondertoon
Je kunt nooit de juiste kleur foundation vinden als je niet weet wat jouw ondertoon is. Je ondertoon is koel (cool), warm of neutraal (neutral).

·       Koele ondertoon: Je hebt een coole ondertoon als je huid wat rozig/rood is. Als je kijkt naar de aderen in je pols dan zijn deze blauw. Mensen met een koele ondertoon verbranden vaak snel en worden niet echt bruin, maar meer rood. Vaak staat bij een foundation met koele ondertoon een C van cool.

·       Warme ondertoon: mensen met een warme ondertoon hebben een huid die een beetje naar de kleur geel neigt. Zij worden dus vaak geel/bruin. De aderen in de pols hebben een groene kleur. Foundations met een warme ondertoon hebben vaak een W (warm) in de naam.

·       Neutrale ondertoon: mensen met een neutrale ondertoon zitten er een beetje tussenin. Ze hebben niet duidelijk een koele ondertoon, maar ook weer net niet een warme ondertoon. De aderen in de pols zijn meer paarsig, niet echt groen, maar ook niet blauw. De kleur van foundations met een neutrale ondertoon hebben vaak een N in de benaming.

2. Kies de juiste intensiteit

Oftewel: wat is jouw huidtype? Of misschien nog simpeler gezegd: hoe bleek of bruin ben je? Grofweg zijn er de volgende huidtypes:

1.     Heel licht: jij hebt een hele bleke (fair) huid. Vaak moet jij dus de lichtste kleur pakken die er is. In de zon verbrand je vaak meteen.

2.     Licht: je bent niet super bleek, maar je hebt wel een lichte huid. Meestal is de meest lichte kleur te licht en moet je een paar tintjes donkerder kiezen. Je verbrandt snel in de zon, maar niet meteen.

3.     Medium: je hebt een iets getinte huid. In de zon verbrand je niet snel.

4.     Donker: je hebt een bruine huid en verbrandt nauwelijks.

Uiteraard zijn hier nog veel meer gradaties in. Zoals licht/medium (tussen licht en medium in) en bijvoorbeeld heel donker. Hoe meer kleuren een foundationmerk aanbiedt hoe beter je deze kunt afstemmen op je huidskleur. De intensiteit van je huid verandert door het jaar heen. Zo ben je in de zomer vaak wat bruiner en zal je dus een andere kleur foundation nodig hebben dan in de winter. De ondertoon van je huid blijft wel altijd hetzelfde.

Welke foundation past bij mij, online shoppen

Hoe kun je nu online de beste foundation kopen? Dankzij corona (er is soms ook wel iets goeds uitgekomen) hebben veel merken hun website geoptimaliseerd als het gaat om foundations shoppen. Op sommige websites kun je bijvoorbeeld de foundation virtueel uitproberen. Ik vind dit zelf niet altijd goed werken, maar wie weet werkt het bij jou wel.

Andere websites hebben een soort van ‘foundation finder’, dit vind ik persoonlijk altijd erg fijn. Bij deze functie geef je aan wat je ondertoon is, je kleur (licht, medium, donker) en vaak geef je ook aan wat voor soort foundation je wilt. Vervolgens krijg je een aantal kleuren te zien die je match kunnen zijn. Ik heb met deze functie vaak een goede match weten te vinden.

Meer tips voor foundation shoppen

·       Vraag het aan een medewerker zowel online als in de winkel: tegenwoordig hebben veel grotere merken een live chat. Je kunt hier aan de medewerker vragen welke kleur ze adviseren. Soms moet je een foto sturen of je geeft aan welke kleur van een andere foundation jouw match is.

·       Kijk eens op www.findation.com Op deze website kun je de foundation match die je al hebt invoeren en zo bekijken welke kleuren van andere merken overheen komen. Hoe meer matches je invult, hoe beter het systeem jouw kleur kan vinden!

·       Ga je naar een winkel om te kijken welke kleur foundation bij je past, doe dan geen foundation op. Een andere foundation in combinatie met poeder, blush en bronzer veranderen de kleur van je huid. Zo kun je nooit de juiste match vinden.

·       Test in daglicht en niet in kunstlicht. Kunstlicht verandert de kleur van je gezicht.

Elke maand beauty gifts speciaal voor jou

Word jij ook zo blij van nieuwe make-up of verzorgingsproducten en zou je dit het liefst elke maand cadeau willen hebben? Dat kan! Bij StyleTone kun je geweldige beautyboxen bestellen die je elke maand opgestuurd krijgt. Voor slechts een klein bedrag per maand, krijg je producten die meer dan het dubbele waard zijn. Dat is toch een waar cadeautje?!

Behalve geweldige producten wordt je ook lid van onze community bestaande uit gezellige, enthousiaste en liefdevolle leden en natuurlijk ons gepassioneerde team die jou met alle liefde in de watten legt. Lijkt het je wat of wil je graag iemand anders hier blij mee maken? Bekijk hier onze abonnementen.