• Elke maand de mooiste beautybox van NL en BE
  • Gratis verzending
  • Maandelijks opzegbaar
  • Elke maand de mooiste beautybox van NL en BE
  • Gratis verzending
  • Maandelijks opzegbaar

Welk huidtype heb jij?

Wil crèmes die écht wat voor je huid doen? Wil je een foundation die mooi op je huid zit? Kortom: wil je de beste producten, dan is stap één: weten welk huidtype je bent. Want als je dit weet, kun je de juiste producten kopen die het beste werken op jouw huid.

Waarom moet je jouw huidtype weten?

Niet elke crème, foundation, concealer en ga zo maar door, is hetzelfde. Ze hebben verschillende ingrediënten die speciaal geselecteerd zijn om een bepaald doel te bereiken. Het ene ingrediënt hydrateert bijvoorbeeld heel goed, het andere ingrediënt voedt de huid en weer een ander verheldert de tint van je huid. Daarnaast verschillen crèmes qua textuur. Zo heb je vette, lichte en bijna vloeibare crèmes. Ook de textuur zegt veel over voor welk huidtype een product geschikt is.

Je snapt denk ik wel dat je geen vette crème moet smeren op een huid die al vet is. Deze huid heeft die ingrediënten niet nodig. En daar gaat het om: je koopt een crème die je huid nodig heeft.

Welke huidtypen zijn er?

Grofweg zijn er 4 huidtypen:

Vette huid

Mensen met een vette huid krijgen snel een glimmende huid. Make-up is soms lastig omdat het snel ‘van het gezicht lijkt af te glijden’. Mensen met een vette huid hebben vaak grote en zichtbare poriën. Voordeel van vette huid: je krijgt minder snel rimpels.

TIP: gebruik een lichte of bijna vloeibare crème met hydraterende eigenschappen. Er zijn ook crèmes die helpen de huid wat te matteren.

Foundationtip vette huid: kies voor een matte foundation, deze blijven vaak beter zitten.

Droge huid:

Mensen met een droge huid hebben vaak een trekkerig gevoel van hun huid na het douchen. Ze kunnen last hebben van schilfers (belangrijk om te scrubben!) en droogtelijntjes. Mensen met een droge huid krijgen iets sneller rimpels of hebben meer zichtbare lijntjes in hun gezicht. Voordeel: de poriën zijn vaak kleiner en minder zichtbaar.

TIP: voor een droge huid helpt een vette en hydraterende crème om de huid weer wat op te frissen.

Foundationtip: kies een variant met een natuurlijke, radiant of dewy finish. Deze hebben vaak meer hydraterende ingrediënten en drogen de huid niet uit.

Gecombineerde huid

Heb je een gecombineerde huid dan is je T-zone (voorhoofd, neus en soms ook kin) wat vetter en je wangen zijn droog of normaal. Je hebt het dus allebei. De mate waarin je huid vet of droog is, is heel verschillend.

Tip: Als je een crème wilt kopen, kijk dan goed of deze geschikt is voor een gecombineerde huid. Verder is het echt een kwestie van proberen welke fijn is voor je huid. Hetzelfde geldt voor foundation.

Foundationtip: Vaak zal je een middenweg moeten zoeken. Dus niet een hele matte foundation, maar ook niet een variant met een erg dewy finish. Meestal zijn de varianten met een natuurlijke of radiant finish het meest veilig.

Normale huid

Je zou het misschien bijna niet meer zeggen maar er zijn ook mensen met een ‘normale huid’ (of mag je ‘normaal’ niet meer zeggen?). Dit houdt in dat er niet zo heel veel met jouw huid aan de hand is. Het is niet droog en ook niet per se vet. Eigenlijk is je huid dus erg mooi in balans. Lucky you!

Fijne huidverzorging dankzij StyleTone

Welk huidtype je ook hebt: een goede huidverzorging is altijd belangrijk. Dus ook al heb je een vette huid, dan nog is het goed je huid te voeden en te hydrateren met een lichte crème. En dat geldt dus ook voor de dames met een andere huidtype.

Behalve een crème kun je jouw huid ook andere manieren lekker verzorgen zoals een scrub, maskertje op zijn tijd en vergeet ook niet goed te reinigen. Kortom: een goede routine is zeer belangrijk om de conditie van je huid optimaal te houden. Wij van StyleTone helpen je daar graag bij.

Elke maand willen we je graag verwennen met de beste huidverzorgingsproduct en make-up. Zo kun je jouw huid een lekker in de watten leggen en genieten van jouw me-time. Want laten we eerlijk zijn: dat moment voor jezelf is toch heerlijk! Laat ons je hierbij extra verwennen en kies voor de beste beautybox van de Benelux en wordt lid van onze gezellige community!

Let’s shine and glow together!

Psst, mis deze kortingscode niet!

Vul je e-mailadres in voor een korting van 20 procent op je eerste beautybox bij een abonnement!
Deze is tot 24 uur geldig na ontvangst dus wees er snel bij ;-).